КОЛХИДА - СЛИВЕН АД
За нас | Дейности | Продукция | Сертификати | Контакти

Производствени процеси


1. Снабдяване със суровина.

Суровината, която използва дружеството в своята дейност е непрана вълна, с дебелина на влакното от 20 - 34 микрона. За нуждите на своето производство, КОЛХИДА - СЛИВЕН АД закупува целогодишно, непрана вълна с произход - България, Европейската общност, Русия и др. Дружеството поддържа коректни отношения със своите доставчици, като подпомага професионално своите партньори, с цел уеднаквяване на критериите, относно качеството и методите на заготовка на доставяната суровина. Дружеството провежда ежегодни семинари, на които обучава своите доставчици на техниките и методите за оценка и заготовка на непраната вълна.


2. Сортиране на непрана вълна.

КОЛХИДА - СЛИВЕН АД разполага със собствена база за органолептична сортировка на закупената непрана вълна. Вълната се сортира по дебелина, дължина, здравина и цвят на влакното. За удовлетворяване на индивидуалните изисквания на клиента, се прилагат и специални сортировки на непраната вълна, Сортировката на вълната се осъществява ръчно от професионално специализиран и подготвен за целта персонал. Ръководството на дружеството е въвело стриктна система за контрол над качеството на сортировка. Постоянно се провежда обучение на персонала, с цел поддържане и повишаване на квалификацията му.


3. Промишлено пране на вълна.

Процесът на изпиране на серявата вълна се извършва с високопроизводителни перилни инсталации, които гарантират чистотата и високото качество на произвежданите прани вълни и ленти.4. Производство на ресани камгарни вълнени ленти.

Продукцията се произвежда и реализира на бъмпсове по 12 кг., опаковани в бали по около 300 кг.5. Производство на кардирани и разчепкани щрайхгарни вълнени ленти.

Продукцията се предлага на пазара в бали по около 300 кг.
Карта на сайта English   Руски

Начална страница